Přestań dýchat skrz všechny ty společenské poměry, a dostaneš se ke skutečnému mysthickému poznání. To je motto klipu „Zahoď dech“ cello metalové kapely MYSTHICA

Ve stínech temného lesa v království prastaré magie valí se neprostupná mlha a šálí všechny tvoje smysly. Nevidíš na krok a kořeny stromů ti schválně podrážejí nohy. Les střeží šílený čaroděj ALGAES a svým temným violoncellem už pomalu omotává struny kolem tvého zkrouceného srdce. Víla AZERET ví, že jsi dorazil.
Lektvar je hotov. Ztrácíš se. Točí se ti hlava. Falešný svět, v němž jsi doposud žil, z tebe udělal děsivě snadnou kořist. Néé!!! Slyšíš chaotické údery bubnů. Temný démon ALAREGON otvírá bránu a už odpočítává tvé poslední údery srdce. Jsi v pasti!
Mysthica procitá!!!

MYSTHICA představuje nový videoklip „Zahoď dech“



S námětem klipu přišla sama kapela a kamery a režie se ujal Kuba Wittgruber, zpěvák kapely Breed, s kterou Mysthica párkrát sdílela hudební pódia. Slovo dalo slovo a po naplánování akce jsme se směle dali do díla. Natáčení probíhalo v Modré Vopici za podpory týmu režiséra: osvětlovače, maskérky, pomocníků i personálu Vopice. Jedna z rekvizit byl i zlatý industriální stromeček, který cellista Algaes natřel na zlato, aby na černém pozadí lépe vynikl a podpořil tak tajemnou atmosféru, v které si kapela tak libuje.

MYSTHICA – ZAHOĎ DECH !!!

Klip měl docela zajímavý vývoj. Nejdříve se uvažovalo o tom, že to bude lyric video, částečně hrané, ale v postprodukci se rozhodlo, že to nakonec bude jen čistě hrané video, protože záběry z natáčení se velice povedly. Autorem textu je cellista Algaes a pojednává o skrytém poznání, kdy je lidstvu tajená pravá podstata světa a jsou mu jen předhozeny falešné stoky, kterými musí bloudit a zabíjet tak čas malicherností.

Ale aby se člověk dostal ke skutečnému mysthickému poznání musí přestat dýchat skrz všechny ty společenské poměry a vydat se na svou vlastní osamocenou cestu poznání, musí mu stéct celá jeho tvář, aby se znovu narodil, a aby se stal pravým adeptem do zasvěcení kouzel vyšší magie a mohl tak svůj triumf dotáhnout až k duchovních dokonalosti. Zpěvačka Azeret svým nádherným hlasem toto sdělení dovedla k dokonalosti, které někdy až drásá srdce.

Ale největší a hlavní zásluhu na klipu má hlavně režisér Kuba, který je nesmírně talentovaný, a přináší svým originálním vnímáním nové postupy do práce režie i postprodukční práce.

Také ještě chceme zmínit zvukaře Tondu ze Seabeast Production, který pomáhal vyladit konečný zvuk nahrávky. Kapela je ve složení Algaes – violoncello, Azeret – zpěv, Alaregon – bicí.

Přejeme, ať se vám klip líbí a ať vás také inspiruje.

Klip soutěží v zářijové HITPARÁDĚ Kluboofka TV. Hlasovat pro něj můžete ZDE

REKLAMA

Jedna odpověď na “Přestań dýchat skrz všechny ty společenské poměry, a dostaneš se ke skutečnému mysthickému poznání. To je motto klipu „Zahoď dech“ cello metalové kapely MYSTHICA”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *