Mojo Blizzard v Zastavení s Alanem

Stoner/Doom Metal/Rock (Německo/Rheinmünster, Baden-Württemberg)

MOJO BLIZZARD je stoner-metalová kapela z Německa, která vznikla v roce 2018. Kapelu tvoří Nicolaj Ruhnow (zpěv), Denis Keller (kytara), Nino Hofmann (baskytara), Frank Hallok (kytara) a Mauro Welfens (bicí). Hudební pozadí každého člena kapely nemůže být odlišnější: Nicolaj Ruhnow se před více než dvěma desetiletími poprvé objevil s metalovými kapelami jako TOKYO BLADE, DOMAIN, IRONY a NICK HELLFORT a získal si jméno na velkých i malých pódiích se svými vokály. Jeho dlouholetý přítel Denis Keller se v žánru stoner vždy cítil jako doma a svým osobitým stylem a láskou ke kytarovým zvukům výrazně formoval zvuk MOJO BLIZZARD.


Kapelu doplňují Nino Hofmann, který je nucen hrát na baskytaru poté, co prokázal své dovednosti jako kytarista v několika punkových a metalových kapelách, Frank Hallok, který patřičně podporuje vlivné ladění C na 7-struně, a Mauro Welfens na bicí, který završuje písně svým všestranným bubnováním.


Poté, co se MOJO BLIZZARD zrodili v roce 2018 z nápadu během společného jídla Flammkuchen, se kapela na celý rok zavřela ve zkušebně, aby napsali písně a vypustili je do světa. Téměř všechny písně byly napsány kolektivně během zkoušek, se zaměřením na ladění C, fuzz zvuky, efekty space flange, pumpující basy bez přehnaných kudrlinek a silné bubnování se spoustou prostoru k dýchání. Výsledkem je zábavný mix, který mísí PRIEST 70. let se SABBATH 70. a KYUSS 90. let, ale také HEEP a PURPLE s CANDLEMASS a IRON MAIDEN.


Jejich debutové album „Lost in Space II“ a jejich první vystoupení se rychle rozšířily, což vedlo k jejich první nahrávací smlouvě. Ani Covid, který byl nominován na London Video Awards 2020 a podpořen mnoha koncerty, včetně Radio Regenbogen2 Festival 2021, nedokázal zastavit jejich dynamiku.


V zimě 2022/23 vydali MOJO BLIZZARD své druhé album „The Evil Crown“, které bylo vysoce hodnoceno několika metalovými časopisy. Kapela nyní vystupuje naživo „The Evil Crown“ se třetím kytaristou Davidem Rappem (z kapely Stellar Saint), což z nich dělá šest. Zůstává vzrušující sledovat, kam cesta zavede stoner metalovou kapelu MOJO BLIZZARD.

Skladby v pořadu:

I Won’t Change

Never Wanted

Psycho Dance

Something

The Coward

The Evil Crown

Mojo Blizzard – Status Unknown

Text: Alan Rohan

Audio: Alan Rohan

Foto&video: Mojo Blizzard

REKLAMA

Staň se členem rodiny KLUBOOFKA TV

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *