ANDY ROCKS – Look At What We´ve Done /2021/ Soman Records

…kterak se v Německu potkali Led Zeppelin s AC/DC.

„Tak se pojď podívat, co jsi udělal!“, tahle obligátní věta provázela dětství snad každého z nás. Stejně tak se jmenuje deska odrostlých německých mládežníků ANDY ROCKS, akorát v množném čísle a my jsme vybídnuti se podívat, co udělali ANDY ROCKS. Ano, udělali…debutové album. ANDY ROCKS se patrně velmi snažili na album dostat maximum vlivů, které utvářely jejich náhled na muziku. K debutu kromě rockové klasiky slyším psychedelii přelomu šedesátých a sedmdesátých let a kromě toho i nepřeslechnutelný alternativní přesah.

Zprvu se  „Look At What We´ve Done“ zdá poněkud nesourodou kolekcí, která má dvě tváře – klasickou a právě tu řekněme méně svázanou tradičními konvencemi. Hlas Andrey Weiß, přesněji jeho barva se do volnějších poloh vyloženě hodí a ani netrčí z ostřejších rockových songů. Jen tak pro sebe si maluju situaci, kdy si ANDY ROCKS bere do ruky zkušený a zároveň empatický producent, s jehož pomocí by obrousili přechodové hrany mezi styly a důkladněji je navzájem propojili. K tomu přihodit mocnější zvuk a může to být jako kopanec od vystresované muly.

„Look At What We´ve Done“ možná vykazuje jistý díl debutantské naivity, což ale na druhou stranu působí osobně a velmi srdečně, jako parta od sousedů, se kterou jste společně vyrůstali a sdíleli všechny radosti a průsery.

Text: Jirka

Foto: Andy Rocks, Petra

REKLAMA

ANDY ROCKS poslouchej každou středu na rádiu HEY……..

Rádio HEY

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *